U ponedjeljak 29.02. u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu održana je svečana večera JRE chefova Hrvatske čiji se prihod donira u humanitarne svrhe.

Na događanju koje je okupilo 13 chefova iz 13 restorana članova prestižne europske udruge mladih chefova Jeunes Restaurateurs (JRE) gosti su doživjeli jedinstveno iskustvo: muzej o kojem su pisali Le Monde, New York Times, Sunday Times, BBC na jednu je noć postao restoran, a 13 priznatih chefova ujedinilo je snage i pripremilo večeru.

Domaćini večere JRE chefova bili su restorani San Rocco Brtonigla / Apetit bistro, Zagreb / Pelegrini, Šibenik / Dubravkin put, Zagreb/ Foša, Zadar / Monte, Rovinj / Zigante, Livade / Boškinac, Pag / Paradigma, Split / / Marina,Novigrad / Pergola, Savudrija / Draga di Lovrana, Lovran / Plavi podrum, Volosko – članovi udruge JRE Hrvatska.

Interes za večeru je bio daleko veći od kapaciteta Muzeja, pa je na ovoj jedinstvenoj večeri na kojoj je kuhalo 13 chefova svoje mjesto našlo 62 gostiju i partnera. Da bi prezentacija i posluživanje prošli besprijekorno, za servis večere pobrinulo se 19 konobara sa sommelierima.

Goste su dočekali chefovi osobno – uz kamenice i pjenušac vinarije Tomac servirane kod Uspinjače, s pogledom na osvijetljeni grad, chefovi su preuzeli ulogu domaćina.

Jelovnik večere dostavljamo privitku, a hranu su pratila vina vinarija Kozlović, Tomac, Stina te maslinova ulja Olea bb Duilia Belića. Goste je u Muzeju zabavljao trio Valerije Nikolovske. Projekt je realiziran uz pomoć Muzeja prekinutih veza, Mielea, Gastroprojekta, Metroa, TZ grada Zagreba.

JRE Hrvatska, član je europske udruge najtalentiranijih mladih chefova od 2010. godine, a od 340 chefova koliko ih JRE u Europi okuplja, njih 180 nosi Michelinove zvjezdice.