Gastronomska scena zaista je jedinstvena. Ista tako spaja znanje, vještine i kreativnost u najrazličitije tanjure bogatih nijansa, aroma i tekstura koji u konačnici zajedno kreiraju pravu rapsodiju okusa. Iako je glavni cilj svakoga chefa u potpunosti zavesti sva osjetila svojih gostiju ekstazom kreiranog tanjura, isto je svakako opravdano prepoznati i od kolega i cjelokupne gastronomske scene što je dokaz predanosti i uživanja u samoj obradi i pripremi tradicionalnih i inovativnih receptura.

Tako je 3. ožujka ove godine u Esplanade Zagreb hotelu održana gala večer povodom predstavljanja trećeg izdanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia, a vrhunac večeri bila je dodjela prestižnih kulinarskih trofeja kojima su nagrađeni najbolji chefovi u čijem je radu prepoznat moto navedenog vodiča, a koji glasi Luksuz je u kvaliteti, ne u cijeni. Nagrade su dobili samo najbolji, a među njima se našla i Floriana Ružić.

Chef  Floriana Ružić iz prestižnog restorana San Rocco u Brtonigli dobila je trofej mladi talent godine 2020 i u svoju kuhinju odnijela još jednu prestižnu nagradu kojom se opravdava visok status samog restorana, ali i njenih vještina, znanja i kreativnosti u pripremi luksuznih okusa, bogatih tekstura i savršenih nijansa sjedinjenih u pravu rapsodiju okusa za postizanje zadovoljstva svakog gosta. Kao vrhunski profesionalac i zaljubljenik u gastronomiju, Floriana je savršeno predstavila svoje kvalitete i vještinu, ali i inovativnost, poštivanje tradicija svojeg kraja, poznavanje suvremenih kulinarskih tehnika i veliku strast u svome poslu, kao i sami restoran San Rocco koji već godinama njeguje visoki status na gastronomskoj ljestvici.

Gault&Millau zaista predstavlja jedan od dva najprestižnija međunarodna gastronomska vodiča, kao i hrvatsku gastronomsku scenu na svjetskoj pozornici, a prepoznati talent od takve međunarodne institucije, svakako može poslužiti i kao odlična motivacija za postizanje još boljih rezultata domaće scene.

Čestitamo još jednom Floriani i želimo joj još puno uspjeha u budućem radu i postizanju one savršene fantazije okusa i ekstaze konačnih kušanih zalogaja!