U Milanu je krajem studenog ove godine održana prezentacija još jednog uglednog gastronomskog vodiča Identità Golose. Ovo 14. izdanje u pisanom obliku i treće u digitalnom, prezentirano je u Excelsior hotelu Gallia, a uvodna riječ pripala je začetniku ideje ovog gastro vodiča, Paolu Marchiu, koji je još jednom istaknuo brojne zanimljivosti vezane za Identità Golose 2018.

U ovaj prestižan vodič uključeno je više od 900 restorana, od čega 660 iz Italije te 240 iz drugih zemalja, a čak 220 njih po prvi puta je dobilo čast naći se na ovom popisu renomiranih restorana. Također, na izradi samog vodiča radilo je više od 100 stručnjaka, a posebnost Identità Golose vodiča leži u tome što se ne boduje svaki restoran individualno, nego je zamišljen kao prikaz onog najboljeg u nacionalnoj i internacionalnoj gastronomiji.

Chef patron Osterie Francescane iz Modene, Massimo Botura, prezentirao je svoj projekt međunarodne solidarnosti „Food for soul“ koji je kao glavni cilj postavio sprječavanje bacanja i rasipanja hranom u restoranima. Kako je istaknuo, glavnu ulogu u tom projektu trebali bi imati upravo chefovi.

U vodič su uključena i tri hrvatska restorana, a među njima je svoje mjesto zasluženo pronašao i Gourmet Restoran San Rocco. Za prigodni domjenak po završetku prezentacije bila je zadužena obitelj Cerea, odnosno Chicco Francesco i Bobo iz restorana Da Vittorio, koji je ujedno i vlasnik čak tri Michelin zvjezdice.