Svako godišnje doba definitivno ima svoje čari i atribute kojima zavodi, no ipak, nekako je zima najviše očaravajuća. Prekrasni krajolici koji Vas okružuju pružat će Vam potpuno novi doživljaj i perspektivu Istre zime, a opuštajući mir i tišina, te blage i zaista ugodne temperature, natjerat će Vas da svaki dan iskoristite najviše što možete. Istražite sve mogućnosti odmora, uživanja i rekreiranja u ovo doba godine! 

Brtonigla je posvećena pružanju užitaka kuharskih majstora i kvalitetnog vina i maslinovog ulja, stoga Vas tamo čekaju zaista jedinstveni trenuci kušanja najboljih istarskih specijaliteta restorana, konoba i agroturizma. Ako ste malo više skloni istraživanju i rekreiranju, obilazak povijesnih gradova i gradića stvorit će Vam najdraža sjećanja i fotografije uz neprekidnu panoramu koja se proteže ravno ispred Vas. Za rekreiranje tu se nalazi atraktivna sportsko-rekreativna staza Parenzana duž koje Vas prate prekrasni pejzaži Istre. Stazu čini obnovljena dionica povijesne željezničke pruge koja je povezivala Poreč s Trstom, a putem Vas vode prepoznatljive žute table nudeći Vam informacije o povijesnim vijaduktima, tunelima i željezničkim kolodvorima koje ćete otkrivati na ovom izazovnom putu – upravo ono što treba pravoj adrenalinskoj duši! Ako ipak Vaše tijelo teži odmoru, miru i potpunom opuštanju, prepustite se čarobnom wellnessu koji Vas čeka u San Rocco Heritage Hotel & Gourmet Restaurant. Svakako valja naglasiti i kako uskoro dolazi jedan vrlo zanimljiv festival kojemu je zaista teško odoljeti – Choco & Wine fest! Festival će zadovoljiti sve strastvene čokoljupce, ali i ljubitelje vinske kapljice jer Vas čekaju prezentacije, degustacije čokoladnih delicija, vina i raznovrsnih čokoladnih proizvoda! Festival se održava u subotu i nedjelju 15. i 16. veljače na glavnom trgu u Brtonigli, a za sve ljubitelje sporta, toga će se dana održati i 10. Brtonigla Adventure trekk.

Brtonigla zimi, kao i svih ostalih godišnjih doba, ima svoje atribute kojima svakako osvaja. Ne propustite njezine zimske ljepote i uživajte u svim njenim blagodatima!