Prekrasan ambijent netaknute prirode, vinove loze i masline, te opojnih mirisa istarske kuhinje iskustvo su koje Vam nudi San Rocco, restoran u srcu Brtonigle, mjesta čarobnih trenutaka i istinskog gastronomskog užitka. Ovog ljeta Brtonigla i Grožnjan su obogaćeni za jedan glazbeni event koji će upotpuniti boravak u Istri i povesti Vas na daleke putove jazz glazbe. 

Sada već tradicionalni jazz festival koji četrnaestu godinu zaredom uljepšava svojim zvucima Grožnjan, ove godine se odvija uz mnoštvo poznatih velikana jazz glazbe. U čast i sa sjećanjem na Boška Petrovića, neminovno jednog od najvećih virtuoza jazza, ovogodišnji festival upotpunjen je imenima poput Luisa Bonille, Johna Rileya, Elvisa Stanišića i Vladimira Samardžića.  Luis Bonilla, član Vanguard Jazz Orchestra, jedno od svjetski poznatih imena jazza, zadnje dvije godine nastupa na turnejama s Phill Collinsom, a svirao je s velikanima kao što su McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harrell, Freddie Hubbard, Astrud Gilberto, Willie Colon, Toshiko Akiyoshi i mnogim drugima. John Riley, glazbenik koji već nekoliko sezona na Drum Campu u Grožnjanu prenosi svoja glazbena iskustva stečena kroz suradnju s Thadom Jonesom, Village Vanguard orkestrom i ostalim sjajnim ansamblima i glazbenicima, počastit će nas svojim umijećem i obogatiti ovaj nezaboravni jazz festival u srcu Istre. Vladimir Samardžić, bass gitarist, skladatelj i pedagog iz Srbije, jedan je od najsvestranijih basista u regiji. Osim suradnje s mnogim domaćim glazbenicima, također je radio sa svjetski poznatim imenima poput Luisa Bonille, Karlheinza Miklina, Johna Rileya, Marka Đorđevića, Bojana Zulfikapašića, Thanaa Alexa, Felipea Sallesa, Mokhtara Samba, Davida Rhodesa i Teodosia Spasova. Elvis Stanić je pak najnagrađivaniji hrvatski jazz skladatelj, te najbolji jazz fusion gitarist i harmonikaš. Njegova jazz fusion „Elvis Stanić grupa“ povezuje i kombinira kontrastne latino ritmove, mediteranski melos i suvremeni jazz zvuk, a rezultat je originalna jazz glazba koja miješa naizgled nespojive ritmove u jedan vrhunski fusion sound modernog i tradicionalnog.

Upotpunite doživljaj ljeta u Istri, te nakon vrhunske večere u San Roccu, posjetite jedinstveni jazz festival u Grožnjanu!