Novi hrvatski brand „jedinstvenih luksuznih hotela“ predstavljen je početkom ožujka tijekom Europskog summita Međunarodne udruge luksuznih hotela u Rovinju. Za Hotel San Rocco iznimna je čast biti u tom elitnom društvu, veliko priznanje za kvalitetu, ali i obveza za daljnji kontinuirani rad na promociji hrvatskog visokog turizma.
Riječ je o brandu Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela, osnovanoj pri HGK prošle godine, s ciljem što snažnijeg pozicioniranja posebnih hrvatskih hotela na svjetskom tržištu luksuznog turizma. Ambasadorica branda bit će poznata glumica Eva LaRue iz serije CSI: Miami.
Ideja branda je spajati želje modernih potrošača s ljepotom Hrvatske i posebnošću pomno biranih hotela u jedinstvene doživljaje vrijedne prepričavanja. Sloganom You are the Writer pozivaju goste da, nakon što prožive autentično iskustvo, podijele to isto s drugima.
Hoteli su smješteni u gradskim palačama, skriveni na stijenama iznad mora ili među maslinicima vlastelinskog imanja, luksuz je utkan u njihove temelje i arhitekturu te svaki od njih nudi autentične doživljaje.
„Trenutno Stories hotele čini 16 iznimnih, pomno biranih hotela koji su morali zadovoljiti stroge kriterije ulaska. Većina naših hotela jesu dobitnici priznatih međunarodnih nagrada, nekoliko njih su članovi renomiranih svjetskih hotelskih udruženja, a dva su restorana iz naše grupacije preporučena u Michelin vodiču. S novim brandom i zajedničkim nastupom cilj nam je pozicionirati Hrvatsku i kao destinaciju posebnoga, luksuznog turizma“, izjavio je predsjednik Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela pri HGK, Nenad Nizić.
Stories, Croatian Unique Hotels, postao je prvi brand biranih jedinstvenih luksuznih hotela koji obuhvaća hotele Kazbek, The Pucić Palace i Villa Dubrovnik u Dubrovniku, hotel Adriana u Hvaru, hotele Adriatic, Meneghetti, San Rocco i Valamar Isabella u Istri, palaču Lešić Dimitri u Korčuli, hotel Alhambra u Malom Lošinju, hotele Bevanda i Navis u Opatiji, hotel Vestibul Palace u Splitu, hotel Life Palace u Šibeniku, dvorac Martinis Marchi na Šolti i hotel Bastion u Zadru.
Član HGK, koji želi postati članom Grupacije jedinstvanih luksuznih hotela, mora zadovoljiti sljedeće uvjete: kategorija 4 ili 5 zvijezdica ili hotel baštine visoke kvalitete, imati najviše 60 soba, mora pružati poseban gourmet doživljaj, imati jedinstvenu prodajnu ponudu u najmanje jednoj od kategorija povijesti, kulture, prirode, konceptualnog dizajna, doživljaja i inovativnosti te biti smješten na posebnoj lokaciji.