Uživajući u gastronomskim specijalitetima u kojima je maslinovo ulje „San Rocco“ neizbježno, gosti istovremeno uživaju i u pogledu na maslinik iz kojega je ulje i nastalo.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „San Rocco“, kojeg proizvodi obitelj Fernetich u sklopu svog imanja, našlo se zasluženo među najboljim svjetskim maslinovim uljima u vodiču Flos olei. Dobiveno je iz stoljetnog maslinika koji okružuje hotel, a služi se s ponosom i u restoranu „San Rocco“ te za tretmane ljepote u sklopu hotelske wellness ponude.

Flos olei je jedini vodič na svijetu za ekstra djevičanska maslinova ulja, a Istra je,  sa svojih 60 maslinara i uljara  od ukupno 500 koliko ih se nalazi u vodiču, uistinu zablistala i potvrdila da je i dalje na vrhu svjetske maslinarske i gastronomske ponude. Zbog brojnosti i kakvoće ulja koja su se ocjenjivala, proglašena je najkvalitetnijom maslinarskom regijom svijeta.

Ostavivši iza sebe maslinarske velesile poput Toskane i španjolske Andaluzije, Istra se sa puno skromnijim kapacitetom u proizvodnju ulja, nada puno većem izvozu i plasmanu na svjetska tržišta.

Čestitamo našim uljarima i želim im još više ovakvih potvrda, još više nasada maslina te još bolja i kvalitetnija maslinova ulja.