Listopad je značajan mjesec za sve maslinare jer upravo tada obavlja se berba maslina. Izvršene su i zadnje pripreme koje su uključivale košenje, čišćenje i uklanjanje svih, možemo reći prepreka, poput grančica i kamenja, ali i ostataka od starih lovki, odnosno boca kako bi sama berba bila olakšana. U ovome ključnom trenutku, sve je bilo obavljeno i riješeno na vrijeme, tako da berba u San Rocco maslinicima odvija se prema planu.

San Rocco već dugi niz godina njeguje obiteljsku tradiciju obitelji Fernetich. Stogodišnje masline nalaze se podno samog hotela i upravo ovih dana odvija se ručno branje njihovih plodova koji će činiti temelje San Rocco ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ove godine, odlučili su se na sortno odvajanje maslina i izradu ulja, upravo iz razloga kako bi se dobila što bolja kvaliteta istoga – zbog toga, San Rocco ulje je zaista neizbježan sastojak ponude njihovog gourmet restorana, ali i glavna karakteristika gastronomskih delicija. Osim što je ulje fantastičan spoj okusa najboljih specijaliteta, isto je uistinu zdravo i odličan je izvor vitamina E koje ima moćno antioksidacijsko djelovanje. Ekstra djevičansko maslinovo ulje već se dugi niz godina koristi u ljekovite svrhe, a njegov aromatičan miris i okus svakako je neizbježan sastojak cjelokupne gastronomske scene!

Maslinovo ulje San Rocco ne koristi se samo u kulinarske svrhe, već i u njihovom wellness centru za razne tretmane ljepote. Aromatičnost je sinonim za ekstra djevičansko maslinovo ulje čije kapljice okusa možete kušati u Gourmet Restaurantu San Rocco ili možete dopustiti Vašoj koži da kuša sve njegove blagodati koje može pružati Vašem tijelu prilikom opuštanja i sjedinjenja tijela i uma.