Prije nekoliko dana održana je prezentacija Flos Olei, odnosno najprestižniji svjetski vodič za maslinova ulja. U taj vodič uvršteno je 73 ulja iz Hrvatske. Čak 71 je iz Istre, a 2 iz Dalmacije. Sve ovo ide u prilog činjenici da na području Istre djeluje vrhunski maslinari. No ne smijemo zaboraviti niti na tlo i ostale uvjete nužne za bavljenje maslinarstvom.

Brtonigla je vodeća istarska općina poznata po uzgoju maslina odakle dolazi i vrhunsko San Rocco ekstra djevičansko maslinovo ulje. Upravo su ove kapljice prema Flos Olei osvojile 94 od mogućih 100 bodova. San Rocco maslinovo ulje rezultat je dugogodišnje obiteljske tradicije i stoljetnih maslina. U podnožju istoimenog hotela nalaze se stogodišnja stabla maslina koja uživaju vrhunsku brigu tijekom cijele godine. Maslinovo ulje je plod istraživanja i strasti, a kao takvo je neizbježan sastojak ponude ranije spomenutog gourmet restorana. Osim toga, zahvaljujući posebnim okusima i teksturi, glavna je karakteristika gastronomskih delicija.

Osim što u San Rocco restoranu možete uživati u savršenim jelima bogatog okusa uz dodatak maslinovog ulja, domaćih začina i ostalih autohtonih sastojaka, možete ponijeti sa sobom maslinovo ulje kao sjećanje na San Rocco i Brtoniglu.